Maxov zajac



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 zajac,kečup, cesnak, slanina,soľ,ČMK,kari korenie, vegeta,oliv.olej,oregano, provensálske korenie,maslo,
príloha-ryža,zemiaky..

POSTUP PŘÍPRAVY

viď obrázkový postup

Rozporcujeme zajaca.Vymiešame si pastu z asi 1 dcl oliv./príp.iného/ oleja, 1 PL pretlačeného cesnaku, 1 ČL soli, 1ČL vegety,l ČL kari korenia, 1 ČL oregana, 1/ 2 ČL ČMK,1/2 ČL provensálskeho korenia a 1-2 PL kečupu.Koreniny dajte podľa chuti, tieto sú však overené,možno sa ich zdá príliš,ale zajačina nie je výrazné mäso.
Ponatierame kúsky zajaca z jednej strany.Použijeme asi 1/3 pasty.
Pokrájame si slaninu na plátky.
Na panvici opražíme plátky slaniny,vyberieme na tanier a do výpeku dáme asi 2 PL masla.
Kúsky zajaca natretou stranou poukladáme na rozpálenú panvicu s maslom, zvrchu ponatierame pastu /necháme si ešte trochu pasty/,potom pootáčame, aby bolo mäsko opečené z oboch strán. Opekáme len krátko.
Poukladáme do pekáča,výpek vylejeme navrch,zakryté dáme piecť asi na 200 st.na cca 3/4 hod./podľa množstva mäsa a trúby/.
Potom odkryjeme, ponatierame zvyšnou pastou, popolievame vypečenou šťavou,poukladáme plátky odloženej slaniny a odryté zapečieme do červena.
Podávame s ryžou, zemiakmi,šalátom..
Zajačie mäso nie je vysušené,je mäkké, ale kto nemá rád, môže nahradiť kuracinou.