Náš domáci vaječný koňak

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

5 žĺtkov, 2 kondenzované sladené mlieka(Salko), 1 vanilkový cukor, 3-4 dcl trenčianske hradné 36%

POSTUP PŘÍPRAVY

Žĺtka si najprv rozmixujeme s vanilkovým cukrom, do toho postupne pridáme obe salká a nakonie dolejeme do jedného litra s brandy.Preto hovorím, že dolejeme do litra, pretože ja to mixujem priamo v klasickej umelohmotnej odmerke a keď si všetky suroviny zmiešam, okrem alkoholu, tak je tej zmesi asi 7 dcl, takže do jedného litra vždy dolejem alkohol, zhruba teda tie tri deci....Vaječný koňak je lahodný, krémový a úúúžasné chutí, hlavne na Vianoce, aj s domácimi medovníkmi. Som si istá, že kto ho vyskúša, neobanuje a pridá si ho medzi svoje obľúbené recepty...Takže na zdravie ...