Najlepšie piškótové cesto

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

6 vajec, 10 PL vlažnej vody, 10 PL kryštálového cukru, 10 PL polohrubej múky, 1 prášok do pečiva

POSTUP PŘÍPRAVY

Už som skúšala rôzne druhy piškótových ciest, ale toto je naozaj najlepšie, vláčne, akurát vysoké, aj vydrží dlho jemné. Takže príprava je nasledovná : Oddelíme si žĺtka od bielkov. 6 žĺtkov si vymiešame s cukrom, pridáme vodu a nakoniec vareškou zapracujeme múku zmiešanú s práškom do pečiva. Nakoniec do cesta jemne zapracujeme vyšlahaný tuhý sneh z bielkov. Veľmi rýchle a jednoduché a cez leto ho používam skoro stále, dám si to na vymastený a múkou vysypaný plech a na to poukladám rôzne druhy ovocia a je to výborný osviežujúci koláč. Najlepší je s jahodami, alebo malinami. Mňam...