Výborný ríbezľový koláč

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto: 1 kelímok zakysanky 16-18% (400 g), 1 kelímok od zakysanky polohrubej múky, pol kelímka hrubej múky, 1 kelímok práškového cukru, 1 vajce, 1prášok do pečiva, postrúhaná kôra z jedného citróna. Posýpka : 1/2 Hery, 5 PL hrubej múky, 6 PL kryštálového cukru Červené ríbezle, 1 vanilkový cukor

POSTUP PŘÍPRAVY

Všetky suroviny na cesto si pekne spracujeme, cesto dáme na vymastený a hrubou múkou vysypaný plech, na to posypeme ríbezľami, ďalej ide posýpka( všetky suroviny na posýpku si rozdrobíme medzi prstami, čiže hrubú múku, Heru, aj kryštálový cukor-musí to byť drobivé.) No a nakoniec ešte celé posypeme jedným vanilkovým cukrom. Dáme piecť do rúry a pečieme zhruba 40 minút, ale závisí to od toho, kto ma akú rúru. Treba si to odsledovať a prípadne pichnúť špáratko, ak si nie sme istý. Dobrú chuť :-)