Jahodová torta

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Korpus: 100 g polohrubej múky 2 ČL prášku do pečiva 100 g cukru 1 vanilkový cukor 100 g mäkkého masla (Hera) 3 vajcia Pudingový krém: 2 PL cukru 1 puding s vanilkovou príchuťou 400 ml mlieka Plnka: ½ kg jahôd 2 balíčky tortového želé ½ l vody 3 PL cukru

POSTUP PŘÍPRAVY

Do misy dajte všetky suroviny na korpus a elektrickým šľahačom spracujte na cesto najprv krátko na najnižšom stupni, potom na najvyššom stupni 2 min.

Cesto dajte do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy (priem. 26 cm). Dajte piecť do elektrickej rúry predhriatej na 180 °C. (teplovzdušná rúra 160 °C).
Korpus nechajte vychladnúť.

Nožom uvoľnite okraj formy a korpus preložte na servírovací tanier. Okolo korpusu upevnite očistený okraj tortovej formy.

Puding uvarte podľa návodu, len v 400 ml mlieka s 2 PL cukru. Uvarený puding nechajte 15 min. chladnúť a ním potom polejte korpus.

Nechajte úplne vychladnúť.

Jahody nakrájajte na hrubšie pozdĺžne plátky a poukladajte ich od stredu torty (vytvorte akési kruhy z jahôd).

Tortové želé pripravte s vodou a cukrom podľa návodu na obale. Polejte ním jahody a nechajte stuhnúť.

Po úplnom stuhnutí uvoľnite nožom okraj formy a zložte ho z torty.