Čerešňovo-jahodový koláč s posýpkou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

2 šálky polohrubej múky, 1 šálka jemného kryštálového cukru, 1/2 kocky masla (hera), štipka soli, 3 vajcia, PDP, 2 dl teplého mlieka

POSTUP PŘÍPRAVY

Do nádoby dáme múku, PDP, cukor, maslo, soľ a rukami všetko rozmrvíme, až vznikne jemná posýpka. Jednu šálku posýpky odoberieme a odložíme. Do ostatnej zmesi pridáme vajcia, mlieko a vareškou alebo ručným mixérom vymiešame či vyšľaháme na jemný krém. Vylejeme ho na vymastený plech, vysypaný polohrubou múkou, obložíme čerešňami a jahodami (môžeme použiť hociaké ovocie), posypeme odloženou posýpkou a dáme piecť pri teplote 180°C 40 až 50 minút.