Pudingový kolač s hrozienkami a čokoládou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto: 20g droždia, 400g hlatkej múky, 50g kr. cukru, 100ml mlieka, 90g roztopeného masla, 2 vajcia, štiopka soli Plnka: 250ml mlieka, 100g kr. cukru, 2 žĺtky, vanilkový cukor, 30g hl. múky, hrozienka, kúsky čokolády

POSTUP PŘÍPRAVY

Cesto si buď pripravýme klasickým spôsobom, alebo ho dáme do pekárne vykysnúť, suroviny dávame v poradí akóm sú písané.
Plnka:
Žĺtky vymiešať s cukrom do penista a pridať hl. múku. Mlieko povariť s vanilkovým cukrom , kým sa cukor neroztopí a dať mimo sporák. Postupne mlieko primiešať k vymiešaným žĺtkam. Zmes opäť vrátit na sporák a miešať kým sa zmes nezhustne.

Hotový vanilkový krém
Tortovú formu vymazeme maslom a vysypeme múkou. Cesto rozdelíme na 3 časti a z jednú časť vyvalkáme na priemer tortovej formy a vylozíme ním dno.
Zo zvyšného cesta vyvalkáme obdĺžniky, kt. potrieme krémom a posypeme hrozienkami, alebo čokoládou (ja som spravila jedno hrozienkové a druhé čokoládové). Cesto zvinieme do rolky a nakrájame na asi 3cm kolieska.
Nakrájané kolieska ukladáme na dno formy jedno vedla druhého. Keď máme hotové,vložíme koláč do nezapnutej trúby spolu aj s hrncom v ktoróm je vriaca voda a necháme este asi 20 minút kysnúť. Potom hrniec s vodou vyberieme a trúbu zapneme na 180 stupňov a pečieme asi 20 minút.Potom znížime teplotu na 160 stupňov a dopečieme.
Hotový upečený, kuchyňou sa vynie úžasná vôňa. A tak ako koláčik vonia tak aj chutí :))
Dobrú chuť!