Kilimandžáro



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

6 vajec,150g krupicového cukru,150g polohrubej múky,1 čokoládový puding,2 PL kakaa,pol PDP na potretie:marhuľový džem 2 mäkké tvarohy,1 smotana na šľahanie,1 vanilkový cukor,4PL práškového cukru( podľa chuti) 2 želatínové ztužovače,450g kompotovaných broskýň s nálevom

POSTUP PŘÍPRAVY

Z oddelených bielkov ušľaháme pevný sneh,zašľaháme do neho cukor,žĺtky a nakoniec vmiešame múku premiešanú s pudingom a práškom do pečiva.Cesto nalejeme do formy s priemerom 24cm a pri 170C ju pečieme cca 30min.
Náplň: Tvaroh,smotanu(nešľahanú) a cukor aj vanilkový dobre vyšľaháme,vmiešame nadrobno nakrájané broskyne(dve polovičky si odložíme),podľa návodu pripravíme želatínový stužovač a do tvarohovej hmoty ho vmiešame. Náplň preložíme do misky o priemere asi 20cm vystlanej fóliou a necháme vychladiť. Studenú piškótu prekrojíme na dve polovice..Jeden plát potrieme džemom a vyklopíme z misky tuhú náplň.Druhý plát rozdelíme na 16 trojuholníkov,každý zospodu navlhčíme v brosk.sirupe a postupne priložíme k bokom náplne a mierne ohneme.Nakoniec tortu posypeme práškovým cukrom.
Dobrú chuť :)


Ani som nevedela,že tu už je taký podobný receptík,tak sa ospravedlňujem :P

xx
xx