Slaninovo - cibuľový koláč



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto ako na pizzu - z receptára domácej pekárničky Moulinex - na 4ks - 400ml vlažná voda, 2,5 PL olivového oleja, 2,5 ČL soli, 800g hladkej múky, 2,5 ČL instantného droždia Plnka na 1ks koláča: 200g kyslej smotany, pretlačené strúčiky cesnaku, soľ, slanina, cibuľa

POSTUP PŘÍPRAVY

Urobíme si cesto v DP, natiahneme do na vymastený plech. Priamo v tégliku si zmiešame kyslú smotanu s pretlačeným cesnakom a soľou - podľa chuti. Na panvici si orestujeme slaninu nakrájanú na pásiky spolu s cibuľou nakrájanou na kolieska. Cesnakovou smotanou si natrieme pripravené cesto, "posypeme" opraženou cibuľkou a slaninou, dáme zapiecť do rúry na 200st. - pribl. 15min.

koláč pred upečením