Francuzske zemiaky - ako ich milujeme my...



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

tento rodinny recept robim od nepamati a od oka - ale skusim priblizne pomery:
zemiaky do jedneho velkeho hrnca - mne sa zmestilo cca 18 stredne velkych kuskov, 6 vajec, 40 dkg inoveckej alebo podobnej nie velmi suchej salamy, 1 klobasa, 1 slahackova smotana - smotana na varenie nie je ono :-), sol, mlete cierne korenie /nemusi byt/...

POSTUP PŘÍPRAVY

kazdy ma urcite svoj vlastny recept - takto ich robime my :o)

su recepty, ktore nemenime cely zivot :-)

pripravene ingrediencie... uvarime si zemiaky v supke, ocistime ich, takisto si uvarime vajcia natvrdo, salamu nakrajame na stvorceky, klobasu na kolieska...

zemiaky si mozete prioravit aj vopred...
jemne si vymastime pekac a zaciname vrstvit - pretlacime don 1/3 zemiakov, osolime...
pretlacime polovicu vajiciek... osolime, okorenime...
posypeme polovicou salamy a klobasy ...
a znova dame zemiaky atd .... postup opakujeme - vrchna cast su zemiaky...
osolime, okorenime a zalejeme slahackovou smotanou a supneme pekac do vyhriatej rury cca 200-220 stupnov na cca 25-30 min
hotovo - uz vonaju.......
servirujeme s niecim kyslym... nasi chalani zboznuju miniuhorky alebo minikukuricky :o)))

DOBRU CHUT!!!