Čokoládová torta s jahodami



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Výborná tortička,na spôsob brownies.Jahôdky celú tortičku osviežia.Nieje presladená,ale to záleží od % kakaa v čokoláde.Ja som dala až 80%,tak som musela pridať cukor:) takže budeme potrebovať:180g polohr.múky,40g kakaa,štipka soli,1PL PDP,60g pr.cukru,100g masla,220g horkej čokolády(aspoň s 50%kakaa),2 vajcia,250g jahôd,maslo na vymastenie formy,pr.cukor na posypanie

POSTUP PŘÍPRAVY

rúru predhrejeme na 180°c....

múku preosejeme do misy a zmiešame s kakaom,soľou, a PDP
v malom hrnci ohrejeme 170ml vody.Do vody primiešame pr.cukor s maslom a miešame,kým sa nerozpustia.
odstavíme z ohňa.Čokoládu polámeme a po kúskoch pridáme do zmesi,pokým sa celkom nerozpustí.
masu prelejeme do studenej misy a miešame,kým nám nevznikne krém.Vajcia rozbijeme a z bielkov ušľaháme sneh.Žĺtky vmiešame do čokoládového krému.
postupne pridáme múčnu zmes
primiešame sneh
formu vymastíme a naplníme asi 2/3 cesta.Na to uložíme jahody
zalejeme zvyškom cesta.Pečieme asi 30-40minút
poriadne posypeme cukrom.Ja som si cukor pridala ešte na tanieriku:)
a môžeme ozdobiť aj jahôdkami