Tvarohovo - pudingová torta s ovocím



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1l mlieka, 3 Zlaté klasy, 5PL kryštálového cukru, 500g jemného tvarohu, 1 želatína v prášku (20g), 2-3PL Nutely (alebo čokoládového krému), okrúhle piškóty, 1 mandarínkový kompót, Granko

POSTUP PŘÍPRAVY

Ďalšia verzia studenej osviežujúcej torty na horúce dni. Ovocie môžeme použiť akékoľvek, aj puding môžeme obmieňať, napríklad banánový a do neho kúsky banánov, alebo jahodový s čerstvými jahodami.

Postup v obrázkoch...

Želatínu zalejeme troškou vody. Uvaríme si vanilkový puding a do horúceho zašľaháme napučanú želatínu, miešame, kým sa nerozpustí.
Keď je želatíne úplne rozpustená, pridáme tvaroh a vymiešame dohladka.
Dno tortovej formy (priemer 26cm) vyložíme piškótami.
Tvarohovo-pudingový krém si rozdelíme na dve časti, do jednej pridáme scedené mandarinky a navrstvíme na piškóty.
Do druhej časti krému pridáme čokoládový krém a vymiešame.
Na žltý krém opäť poukladáme piškóty a na ne nalejeme čokoládový krém.
Uhladíme, necháme vychladnúť a potom šupneme do chladničky.
Stuhnutú tortu posypeme Grankom a...
...môžeme degustovať.
Mňam, je výborná!
BANÁNOVÁ tortička - 3 banánové pudingy a do žltého krému som primiešala dva nakrájané banány, do vrchnej vrstvy čokoládový krém - bola výborná!!!
Na dnes na MDD som urobila JAHODOVÚ, nedala som okrúhle piškóty, ale tie dlhé klasické, na to som poukladala nakrájané čerstvé jahody a zaliala jahodovým krémom (1l mlieka, 3 jahodové pudingy, cukor podľa chuti, ale sladší ako pri mandarinkovej a banánovej torte, 20g práškovej želatíny, 500g jemného tvarohu), na krém som uložila okrúhle piškóty a potrela kyslou smotanou rozmiešanou s cukrom podľa chuti.
Mňam, tak táto verzia je tiež prudko jedlá, odporúčam!
Skúsila som aj ČUČORIEDKOVÚ, v litri mlieka uvariť tri vanilkové pudingy+3 PL cukru, potom pridať napučanú želatínu (20g), a namiesto tvarohu kyslá smotana (500g)+zavárané čučoriedky, naspodu sú dlhé piškóty a navrchu okrúhle, potrieťsmotanou alebo bielym jogurtom+cukor podľa chuti.