Mliečna ryža - riisipuuro

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

2 dl vody, 2 dl ryže, 1-2 lyžičky soli, 1 l mlieka. Na dochutenie: maslo (najlepšie s príchuťou - soľ), lekvár, ovocná polievka,....podľa fantázie

POSTUP PŘÍPRAVY

Robím to celé nad parou, tak že nádoby na seba musia tesne sadnúť...

Vodu dáme zovriať (dosť, aby sa nám do konca neodparila). Do hornej nádoby dáme ryžu, vodu a soľ. Keď nám ryža vsiakne vodu (asi po 10 min.), prilejeme mlieko a tiež zakryté (ako od začiatku) bez dozoru necháme 1 hod - 1 h 20 min......asi podľa druhu ryže....nech to nie je zasa príliš vodové, ale ani suché (treba si odsledovať podľa seba). Dáme na taniere, pridáme lyžicu masla a papáme.
Našej rodine to strašne chutí. Dcéra mi skoro nič nezje, ale z tohto si dá aj duplu. Ja som najprv nemohla mliečnu ryžu so soľou, ale už som si zvykla a robíme to aspon raz do týždňa na raňajky, hlavne cez víkend. Dobrú chuť! :)