Šunka v aspiku



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Zaklad je zemiakový šalát a šunka .A čo sa týka aspiku tak 8 PL kopcovité želatiny,1PL vegety ,2PL octu /ja dávam podľa svojej chuti,voda.

POSTUP PŘÍPRAVY

Tak ja si najprv uvarím želatínu a to tak, že 8PL želatíny zalejeme vodou a nechame napučať. Pridáme vodu z nakladaných uhoriek zo 7dcl sklíčka, soľ podľa chuti,1PL vegety, 2PL octu -ale každy podľa svojej chuti , lebo niekto to ma rad aj kyslejšie a dolejeme vody toľko aby sme mali 2 l roztoku. Za stáleho miešania rozvaríme do peny.Nevaríme dlho.Dáme vychladnuť . Najprv si nalejeme na dno pekača a dáme stuhnuť potom na to poukladamé šunku do ktorej sme zavinuli zemiakový šalát /dám foto/ a zase zalejeme tak aby nám zakrylo polovicu šunky a zase dáme stuhnuť.potom už zalejeme celé a dáme zase stuhnuť.

Tak tu som si urobila podľa popisu želatínu
sunku naplníme zemiakovým šalátom
spodná vrstva už je tuhá na to poukladáme šunku .Ja som mala menši pekač tak som ešte 4ks dála do malej zapekacej misky.
a tu je tá mala miska
toto je už konečný výsledok , už len rozkrajať a papať.
v pekáči
a toto je ešte prierez.dobrú chuť.