Krémová cuketová polievka s créme fraiche a vyprážanými lístkami šalvie



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Krémová cuketová polievka s créme fraiche: 40g masla,1 cibuľa,2 strúčiky cesnaku, kg cukety,petržlenová vňať,soľ, mleté čierne korenie,1 l vývaru,200 ml smotanycréme fraiche na ozdobu

POSTUP PŘÍPRAVY

Na masle si orestujeme cibulu, keď je trošku osmažená prichádza na rad cuketa, ktorú sme nakrájali na kocky.Chvíľu restujeme a pridáme petržlenovú vňať, soľ, korenie. Zalejeme vývarom a varíme do mäkka.Keď je cuketa mäkká , rozmixujeme ju a pridáme cesnak a smotanu. Vrátime na sporák a necháme ešte prevrieť.
Vyprážané lístky šalvie:
Potrebujeme šalviu, vaječný bielok, parmezán, soľ a korenie.
Bielok si vyšlaháme do polotuha a zmiešame s parmezánom , soľou a korením. Šalviu obalujeme v parmezánovom snehu a vyprážame na rozpálenom oleji do zlata.
Polievku ozdobíme s créme fraiche a lístkami šalvie.
Dobrú chuť!
http://cutleryfoodblog.blogspot.com/