Tvarohový vánok



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

CESTO: 300g masla, 300g práškového cukru, 2PL rumu, 4 žĺtky, 6 bielkov, 3PL mlieka, 400g hladkej (alebo polohrubej) múky, 1 prášok do pečiva, 2 PL kakaa, PLNKA: 500g tvarohu, 2 žĺtky, 1 vanilkový cukor, 3PL práškového cukru, 50 ml mlieka

POSTUP PŘÍPRAVY

Jednoduchý a pritom výborný. Recept som našla už dávnejšie na nejakom českom blogu a až dnes teda vyskúšala. Odporúčam :)
Ako prvé si rozdelíme 6 vajec na žĺtky a bielka. Zo 6 bielkov ušľaháme tuhý sneh a dáme bokom. V druhej mise vyšľaháme zmäknuté maslo s cukrom a rumom. Prišľaháme 4 žĺtka a mlieko. Múku zmiešame s práškom do pečiva a striedavo so snehom ich vareškou zamiešaváme do cesta. Cestíčko sa "nadýchne". Polovicu cesta dáme na plech pokrytý papierom na pečenie a rovnomerne rozotrieme. Možno to pôjde trošku ťažšie, ale dá sa to :)
Tvarohovú plnku urobíme zmiešaním všetkých ingrediencií. Lepšie je použiť jemný tvaroh, ale dá sa aj hrudkový, ale potom je dobré rozmixovať plnku ponorným mixérom.
Tvarohovú plnku nalejeme na svetlé cesto a rozotrieme.
Do zvyšného bieleho cesta primiešame 2 PL kakaa a trošku mlieka na rozriedenie. Nakoniec kakaové cesto rozotrieme na tvarohovú plnku.
Pečieme vo vyhriatej rúre na 160° asi pol hodiny. Dobrú chuť :)