" kišeľ " - tradičná polievka z údeného kolena na kyslo



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

údené koleno, zemiaky, bobkový list, mleté čierne korenie, 3-4 strúčiky cesnaku ( veeeeľmi podstatná ingrediencia :-P ), hladká múka na zahustenie, ocot

POSTUP PŘÍPRAVY

Takže teraz niečo pre tých, ktorí majú nízky cholesterol a súrne ho potrebujú trošku zvýšiť ;-)
Toto je polievka z údeného kolienka, presne ako ju robieva moja 81-ročná babka ( toto fakt obdivujem na našich babkách, že s minimom prísad a s pár druhmi korenín dokážu vyčariť neskutočne rôznorodé a pritom stráááášne chutné jedlá... ) A miluje ju celá naša "vegetariánska" rodina - babku aj polievku :-)))

Postup: Údené kolienko umyjeme a uvaríme. Medzitým si očistíme zemiaky a nakrájame ich na kocky . Keď je mäsko už mäkké, vyberieme ho a narežeme na menšie kúsky.
Do vývaru dáme variť zemiaky a vrátime doň nakrájané mäso. Pridáme 2 bobkové listy, mleté čierne korenie a pretlačíme 3-4 strúčiky cesnaku - kto koľko má rád.
Chvíľu povaríme, v troške vody rozmiešame cca 3 lyžice hladkej múky a vlejeme do polievky.
Keď múka poriadne prevrie a polievka sa zahustí, dochutíme ešte octom ( ja dávam tak 2-3 lyžice, opäť podľa individuálnej chuti ) a to je všetko :-) . Soliť väššinou netreba, lebo kolienko je dosť slané.