Bravčové na prírodno so šampiňónmi



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Bravčové rezne (karé,stehno), čierne korenie, soľ, olej na opekanie, voda, 1 kocka hubového bujónu, solamyl, šampiňóny

POSTUP PŘÍPRAVY

Mäso nakrájame na rezne mierne vyklepeme posolíme a pokoreníme a posypeme troškou hladkej múky. Na panvici rozohrejeme olej a mäso z oboch strán opečieme. Opečené vložíme do tlakového hrnca zalejeme asi 3 dcl vody, pridáme šampiňóny a bujón. Zavrieme a dusíme 20 min. kto nemá tlakový hrniec do mäkka. Potom zahustíme solamylom a necháme prevrieť. Podávame s ryžou.

a ešte ako dlho sa varí v tlakovom hrnci:
500 g hovädzieho mäsa v celosti: 4 dcl vody – 40 min.
500 g hovädzích rezňov, kociek: 3 dcl vody – 30 min.
500 g bravčového mäsa v celosti: 2,5 dcl vody – 30 min.
500 g bravčových rezňov, kociek: 2 dcl vody – 20 min.
1000 g kurčaťa v celosti: 2 dcl vody – 20 min.
1000 g sliepky: 10 dcl vody – 45 min.

mäso osolíme, okoreníme posypeme hl. múkou
múčnatou stranou dáme na rozohriaty olej
z druje strany tak isto korenie, soľ, a múka
opečené prelozíme do kuchty
zalejeme asi 2-3 dcl vody pridáme šampiňóny a bujón
zavrieme a varime 20 min.
keď je mäso mäkké zahustíme solamylom
a hotovo