Pravý kotlíkový guľáš

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cibuľa- min. 1 kg, Min. 2 kg -br. mäso -plece, koreniny, papriková pomazánka, paprika, paradajka(lečo), sušené hríby, slaninka, bravčová masť, cesnak, zemiaky. Kto chce aj hovädzinu, dá ju skôr pred bravčovinou.

POSTUP PŘÍPRAVY

Na masti si speníme cibuľu, necháme ju podusiť pod pokrievkou, pridáme mäso, trochu osolíme, okoreníme, pridáme sladkú aj pávlivú červenú papriku, nadrobno pokrájanú slaninku, necháme dusiť, aby sa to všetko prepojilo. Potom pridáme sušené hríby, papriku , paradajku, cesnak pretlačený a trochu nadrobno pokrájané zemiaky na zahustenie a pohár paprikovej pomazánky. Fígeľ tohoto guľášu je v tom, že suroviny, keď ich pridáte na začiatku všetky výborne vsiaknu do mäsa. Keď je mäso mäkké, pridáme zemiaky, dolejeme vodu a necháme dobre prevrieť. Dochutíme - trochu rasce mletej, vegety, môžeme dať petržlenovú a zelerovú vňať pokútenú aj s petržlenom. Ak je polievka riedka, zopár zemiakov pretlačíme vidličkou na kašu a tým ju zahustíme. Na záver pridáme majoránku rozmrvenú medzi dlaňami, aby uvoľnila vôňu. ( Keď ju dáte skôr guľáš vám zhorkne).
Síce bez obrázkov, ale ak budete takto postupovať, zaručujem vám úspech. Dobrú chuť.