Pikantné bravčové rezne (švédske)

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

bravčové karé alebo stehno, šampiňóny alebo huby (aj sušené), slanina, cibuľa, hl. múka, kečup, sladká smotana, mletá paprika, mleté čierne korenie, soľ, olej, bujón. kocka (nemusí byť)

POSTUP PŘÍPRAVY

Mäso nakrájame na rezne, jemne naklepeme, osolíme, okoreníme a opečieme z oboch strán na rozpálenom oleji. Preložíme ich do pekáča, pridáme na plátky nakrájané huby (sušené vopred zalejeme horúcou vodou a necháme postáť).
V panvici s výpekom z mäsa zohrejeme cca 2dl vody, môžeme pridať kúsok bujónovej kocky.
V ďalšej panvici rozškvaríme na kocky nakrájanú slaninu, pridáme cibuľu a osmažíme do sklovita. Zaprášime múkou a trochu osmažíme. Poprášime mletou paprikou, zalejeme smotanou a zriedeným výpekom. Povaríme cca 5 minút. Vmiešame kečup, čierne korenie, ak treba, aj soľ. Touto omáčkou zalejeme mäso a pečieme pri 180-200 °C (pečiem prikryté, príp. ku koncu odkryjem).
Podávame s opekanými zemiakmi, alebo podľa chuti.

PS: Množstvá som nepísala, pretože pôvodný recept je len na 4 rezne - tým odpovedá 200g čerstvých húb, 3 plátky slaniny, 2 cibule, 2 lyžice hl. múky, 2 lyžice kečupu, 1 DL smotany.
Ja dávam suroviny od oka, podľa chuti.