Výborný šup-šup koláč s mandľami



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 šálka šľahačkovej smotany, 3/4 šálky kryšt. cukru, 3 vajíčka, 2 šálky hladkej múky, 1 PDP Poleva: 100g na plátky postrúhaných mandlí ( dostať bežne kúpiť, ak nie sú na plátky, nie je to ono), 3 PL mlieka, 125g tekutého tradičného masla, 1 šálka kryštáľ. cukru (šálka=2,5dcl)

POSTUP PŘÍPRAVY

Suroviny na cesto vymiešame a nalejeme na vymastený plech ( alebo vystlaný papierom na pečenie). Pečieme 10 min. pri 180 st.C ( mám teplovzdušnú rúru, pri obyčajnej to bude o čosi dlhšie).
Medzitým zmiešame suroviny na polevu, ktorú hneď natrieme na horúci koláč. Vrátime ho do rúry a pri tej istej teplote dopekáme ešte 15min. Mandle musia mať zlatú farbu, vtedy je koláč upečený:)