Barónkine rezy



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Na cesto: 450g polohrubej múky, 150g práškového cukru, 4 žĺtky, 1/2 balíčka prášku do pečiva, 1 Hera

Na plnku:1kg postrúhaných jabĺk, škorica, 4 bielky, 150g práškového cukru

POSTUP PŘÍPRAVY

Jablkový koláčik trošku ináč.

Suroviny na cesto spracujeme a rozdelíme na tri časti.
2/3 cesta rozložte na plech (plech netreba ani mastiť ani vysýpať múkou).Ja zvyknem hneď vyvaľkať na papiery a šup s ním na plech.
Zvyšnú tretinu cesta uložte asi na 30 minút na chladné miesto. Čím je cesto tuhšie,lepšie sa s ním bude pracovať.
Na cesto pripravené na plechu rovnomerne rozložte postrúhané jablká. Predtým však z nich vytlačte šťasvu, inak by cesto zostalo veľmi mokré!
Posypeme škoricou.
Z bielkov vyšľahajte tuhý sneh a postupne doň zašľahajte 150g práškového cukru. Vzniknutou penou potrite jablká.
Navrch nastrúhajte zvyšnú tretinu cesta.
Upečieme v predhriatej rúre. Ja som piekla pri teplote 160 stupňov asi 35-40 minút.