Torta pre moju svokričku k 60-tke



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Korpus I: 7 vajec, 250g práškového cukru, 70g masla, 150g polohrubej múky, 50maizeny, 3 PL kakaa, 2 čl pdp, Korpus II: 3 vajcia, 120g práškového cukru, 30g masla, 80g polohrubej múky, 25maizeny, 1 a1/2 PL kakaa, 1 čl pdp, džem,PLNKA:4 vajcia, 250g práškový cukor,1 PL gistinu, 3 PL kakaa, 1 a1/2 Hery= toto všetko je do formy s priem. 26cm, Hmota na obalenie: 200g sušeného mlieka, 200g cery, 200g práškového cukru, Ozdoby: ružičky z marcipánu, marshmallow, lístky aj kaly tiež toto sú experimentálne kúsky

POSTUP PŘÍPRAVY

Korpusy robíme rovnako, len ten zo 7 vajec prepežeme na polovicu. Žĺtky s cukrom vyšľahať, pridať zmäknuté maslo. Z bilekov vyšľaháme sneh a do tuhého snehu pridáme vymiešané žĺtky, polohrubé múku s pdp, maizenou a kakaom. Jemne premiešame a vylejeme do formy na tortu. Na spodok dáme papier na pečenie a boky len potrieme vodou. Pečieme 40minút na 180°C. Po upečení necháme vychladnúť a upečieme druhý korpus. urobíme si plnku: nad parou šľaháme vajcia s cukroma s gustinom, keď sa začnú robiť bublinky pridať kakao, dobre zašĺahať a je hotovo. Nechať vychladnúť a potom zamiešať zmäknutú Heru. Hmota na obalenie torty: všetko dobre spracovať vyvaťkať mrdzi igelitom a preniesť na tortu

upečieme korpus zo 7 vajec a ešte z 3 vajec
vyšľahané vajcia na krém a maslo
hotový krém
pracovnú plochu som si obložila kancelárskym papierom aby sa mi neskôr nezašpinila biela hmota, ktorou budem tortu obaľovať, pripravila som si na ňu tácku
aj pod prvý korpus som si dala kancelársky papier v trocg vrstvách, neskôr sa dozviete prečo
natretý pikantným džemom a 1/3 krému
zopakovať postup a celú tortu potrieť zvyšným krémom a teraz treba vytiahnuť jednu vrstvu kancelarskeho papiera, aby sa biela hmota nezašpinila od kakaového krému
potiahnutá hmotou a vytiahnuť všetky kancelárske papiere
ozdobená z jednej strany
ozdobená z druhej strany
v priereze
posledný kúsok