Vláčik aj s vagónmi



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

4 vajicka, 240g praskoveho cukru, vanilkový cukor, 150ml oleja, 100ml teplej vody, 250g hladka muka, 1/2 prašku do pečiva, kakao podľa uváženia. ja som pridávala aj 100g strúhanej čokolády nech je naozaj čokoládové cesto :)

POSTUP PŘÍPRAVY

žltka vymiešať s polovcou cukru, bielka s druhou polovicou, do vymiešaných žĺtkov pridáme postupne olej, teplú vodu a múku premiešanú s práškom do pečiva a nakoniec vymiešané bielka. potom som pridávala kakao a strúhanú čokoládu.. Pečieme na 180°C asi 50 minut.

ja som si naraz vymiesila cesto v dvojnásobnom množstve a piekla v týchto troch formách naraz (ušetrila som hodinu pečenia tak že som jeden srnčí chrbát uložila križom cez tie ostatné :P)
takto som poskladala mašinku
a tu je celý vlak
rozrezala kde sa dalo, natrela čuroriedkovým džemom a naplnila tvarohovou plnkou http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=19392 je fantastická ale namiesto hery tam treba dať normálne maslo. Hera je predsalen na pečenie...
Potiahnutý cukrárskou polevou K2. Až potom som sa dočítala že nie je vhodná na tvarohovú plnku ale mne sa žiadna katastrofa z roztekaním neudiala našťastie. Tej plky som na vrch a na boky dala predsalen len tak symbolicky.
už hotový vláčik :)
vagóniky 1 a 2 (na prvom je akože autíčko MCqueen ktoré je favoritom oslávenca)
vagóniky 3 a 4
ďalšie pohlady na mašinku
mašinka zo zadu
Vláčik sa ani nezmestil po celej dĺžke na stôl :D
ďetička obdivovali
sfúkavanie sviečok muselo mať repete pre veľký úspech (po sfúknutí sa mašinka premenila na parnú lokomotívu)
vagónik s naloženými lentilkami bol favoritom!