Svieži tvarohový zákusok



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

piškótové cesto: 6 žĺtkov, 6 PL práškového cukru, 2 PL oleja, 6 PL polohrubej múky, 1/2 balíčku prášku do pečiva, kakao, sneh zo 6 bielkov, plnka: 500g jemného tvarohu, 350g pochúťkovej kyslej smotany (alebo podľa potreby), 1 vanilkový cukor, práškový cukor, med, 7dcl pohár zaváraného ovocia, 2 balíčky zlatého klasu

POSTUP PŘÍPRAVY

Určite každý pozná tento ľahúčky koláčik a ak ste na neho náhodou zabudli, tak Vám ho rada pripomeniem.
Ako prvé urobíme piškótové cesto ( aké máte radi ). Ja vyšľahám žĺtky s práškovým cukrom, prileje sa olej a primieša múka s práškovým cukrom a kakaom ( toho usypte ako máte radi). Osobitne sa vyšľahá sneh z bielkov a zľahka sa zmieša so zvyškom cesta. Cestíčko pečieme vo vyhriatej rúre na 160° asi 10min.
Na plnku len zmiešame smotanu s tvarohom ( dobrý je napr z lidlu, vo vedierku ) a osladíme podľa chuti. Plnku vylejeme na vychladnuté upečené cesto. Na plnku poukladáme dobre odkvapkané ovocie. Šťavu zlejeme a dolejeme vodu, tak, aby sme mali 750ml tekutiny. 2/3 tekutiny dáme variť do hrnca a do zvyšnej 1/3 rozmiešame balíčky zlatého klasu. Keď voda v hrnci začne vrieť, prilejeme zlaté klasy a uvaríme hustý "puding". Ak treba, prisladíme. Nakoniec ho polovychladnutý nalejeme na koláč a dáme chladiť. dobrú chuť