MUFFINKY do škôlky pre včielkovú triedu :D



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Muffinky podľa obľúbeného receptu, čoko poleva, marcipán a šikovné ručičky :D Na muffinky: 2 šálky polohrubej /alebo celozrnnej/ múky, 3/4 šálky kryštál. cukru, pol šálky oleja, 2 celé vajcia, 1 vanilkový cukor, 2 nahrubo nastrúhané /aj so šupkou/ jablká, trošku škorice, 1 lyžička prášku do pečiva, 1/2 lyžičky jedlej sódy, štipka soli...môžme pridať nalámané poveľkonočné zajace, hrozienka, orechy /kto čo má rád/ Poleva: rovnaký diel čokolády a 100% tuku Včielky: marcipán, farbivo

POSTUP PŘÍPRAVY

Jednoducho: všetky prísady na muffinky v jednej miske pekne zmiešame a ak je cesto moc husté zriedime mliekom. Kladieme do košíčkov /podľa velkosti asi lyžicu/, plníme len do 3/4-napuchnú. Pečieme na 190 asi 25min.
Po vychladnutí polejeme polevou: klasicky nad parou rozpustíme čokoládku s tukom, necháme chvilinku odstáť a vychladnuté muffinky oblievame.
Na vrch prilepíme kvietky vykrojené formičkou z marcipánu a včielky-poctivo ručne ušúľané: ušúľame malé valčeky, potom tenulinké čierne nitky, ktorými obkrúžme telíčko, srdiečkovou formičkou vykrojíme krídelká /špic srdiečka odrežeme/, malé guličky sú očká a mininitka ústočká a bzzzzzzzzzzzzz....poletia na kvietok, čo je už prilepený na muffinke.

Deťúrence sa určite potešiaaaa!

včielka