Smotanový koláčik



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto: 4 poháre hladkej múky, 4 vajcia, 1 pohár cukru, 2 lyžice oleja, 1 lyžička jedlej sódy, 4 lyžice medu, 1 pohár mletých orechov, 4 lyžice kyslej smotany Krém: 500 ml kyslej smotany, 1 pohár práškového cukru, citrónová kôra, uvarený čierny čaj

POSTUP PŘÍPRAVY

Múku nasypeme do misy, dáme do nej vyšľahané vajcia s cukrom. Med ohrejeme v mikrovlnke, vmiešame doň sódu s kvapkou octu. Pridáme do misy spolu s olejom a orechmi a primiešame smotanu. Všetko zmiešame, vypracujeme tuhé cesto a necháme ho 1/2 hod. v chladničke vychladnúť. Na vymazanom plechu pečieme tenké korpusy (5-7ks). Každú vrstvu korpusu po upečení natrieme čiernym čajom a krémom a posypeme citrónovou kôrou. Zo zvyškov a odrobiniek urobíme mrveničku a posypeme ňou koláč. Cez noc necháme postáť v chladničke a na druhý deň môžme podávať.

Ja som do krému použila 750ml kyslej smotany, tých 500 sa mi zdalo málo, ale cukru som viac nepridávala.
Dobrú chuť ,)

Namiesto čierneho čaju som použila toto Expreso tea - bolo mi to poradené a chutilo nám :)