Domáce cinzáno ♥ ♥ ♥



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

na 5 l flašu : 1 kg ryže * 1 a 1/2 kg kryš. cukru * 5 dkg kvasníc * 4 hrebíčky * 1 citrón / pokrájať na kolieska / * 5 dkg hrozienok * kúsok škorice * prevarenú vodu *

POSTUP PŘÍPRAVY

Recept mám asi 30 rokov a od vtedy som ho nerobila, tak oprašujem. :-)) Snáď sa vydarí. Kto má rád domáce nápoje, určite bude chutiť. Bude to kvasiť asi 6 týždňov. Postupne budem prikladať foto.....

1. Do skleneného pohára dáme cukor a nakrájame si citrón.
2. Pridáme ryžu / dôkladne umytú v studenej vode /, citrón a hrozienka.
3. Rozmrvíme kvasnice , hodíme kúsok škorice a klinčeky.
4. Zalejeme prevarenou teplou vodou. / nie vriacou /
5. Dôkladne zamiešame a odložíme. Ja to mám v kuchyni na podlahe. Na druhý deň som to zakryla tanierikom. POZOR : potom sa to už nemá miešať ! ! ! Necháme kvasiť.
6. Po týždni to takto pracuje. Stále to máme zakryté. / len aby ste videli /
7. Takto čakáme... :-)))
8. Po 33 dňoch. Pekne sa nám to vyčistilo. Záleží od počasia, keď je teplo bude to rýchlejšie.
9. Precedíme to do fliaš cez kávový filter. Skladujeme v chľadničke. Ak máme chuť tak si nalejeme. Pridáme citrón a ľad a už si len vyložíme nohy a pochlipkávame pri telke. :-) Kočky nazdravie, dúfam, že vám bude chutiť.