Zlepované rohlíčky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Tento recept mám od svojej babičky a i keď sa pôvodne volá medvedie tlapky, my sme si ho pomenovali mňam-mňam, lebo to bol náš najobľúbenejší. Na cesto potrebujeme: 250 g práškového cukru, 350 g hladkej múky špeciál, 250 g masla, 2 vaječné žĺtky, 2 lyžice kakaa, 5 lyžíc mletých orechov, práškový a vanilkový cukor na obalenie. Na krém 2-3 celé vajcia, 4-5 lyžíc mlieka, 1 lyžica kakaového pudingu, 3 lyžice kryštálového cukru, 1 lyžica kakaa, nakoniec 250 g masla.

POSTUP PŘÍPRAVY

Cesto: maslo si nastrúhame, pridáme cukor, žĺtky, kakao, orechy, múku a vypracujeme cesto, ktoré si necháme odstáť. Zatiaľ si vymastíme formičky (ja používam rozpustenú ceru), ktoré potom naplníme cesto, nie veľmi plné a upečieme ich na plechu v rúre piri 200 °C. Ešte teplé ich povyklapujeme a obalíme v práškovom cukre zmiešanom s vanilkovým cukrom. Krém: nad parou uvaríme vajcia, mlieko, puding a cukor na hustú kašu, do vychladnutého vmiešame 1 maslo. Kto si chce krém zjednodušiť, môže miesto varenia krému použiť nutelu a tú vymiešať s maslom. Rohlíčky natrieme krémom a vždy spojíme 2 spolu. Nechám trošku odležať, aby sa nám tuk z krému vpil do rohlíčkov a boli mäkšie. Nakoľko je tento recept trošku pracný, robievam ho len na vianoce a výnimočné príležitosti.