Zmrzlinky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

6 ks tortových oblátok - klasika, 4 dl mlieka, 4 žltka, 250 g masla, 100 g hladkej múky, 200 g práškového cukru a 2 vanilkové cukry. Na ozdobu - lesklá čokopoleva a ozdôbky

POSTUP PŘÍPRAVY

Tento recept som našla v najnovšej Slovenke, napísala ho p. Cecília Minárová zo Slepčian. Obrázok k nemu nebol, tak som to dnes vyskúšala a sú nádherné.
Takže najprv Mlieko, žĺtka, múku a vanilkový cukor za studena zmiešame, potom uvaríme krém a necháme vychladnúť. Vyšľaháme cukor s maslom a pomaly pridávame "puding". Dáme do chladničky stuhnúť. Oblátky nakrájame na štvorce cca 10x10 cm - ja som prekrojila po dĺžke na polovicu a po šírke na 3-4 časti. Ak dáme na 4, sú také nádherné mini. V hrnci zovreme vodu, navrch upevníme utierku. Postupne na ňu kladieme oblátky, necháme ich zmäknúť a bleskovo ich musíme skrútiť do kornútka, najlepšie ešte nad parou, lebo rýchlo tvrdnú. Hotové naplníme pomocou cukrárskeho ozdobného vrecka krémom. Krém netlačíme, skôr som to nechala také vzdušné. Potom namáčame do lesklej polevy a podľa seba ozdobíme. Lidl má pekné ozdôbky a hlavne lacné. Môžu byť aj oriešky, príp. mandľové lupienky, ..

Keďže ich robím často, skúšam rôzne obmeny a dávam do plnky vždy inú arómu. Raz vanilkovú, raz citrónovú a naposledy som dala pomarančovú. Kúpila som ich v Lidly celú sadu také malé ampulky

rozkrojené oblátky
Takto som ich "parila", išlo to ozaj rýchlo
Prvé kornútky, ešte menej vydarené, ku koncu to už šlo odruky.
Hotové zmrzlinky, je ich málo, lebo som preistotu robila len z polovičnej dávky.
Nová várka, tieto sú pre hostí k dcérinej oslave
A tieto sú pre deti do školy :)
Takto ich pripravoval môj 4-ročný syn pre spolužiakov na vianočné posedenie. Manžel plnil kornútky, ja som máčala do čokolády a malý dával cukríky.