Čokoládová bomba-ozaj chuťová bomba :-)



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

125 ml mlieka,50 g kakaa,cca 180 g piškót=1 a 1/2 balíčka,prášk.cukor,125 g masla alebo tuku,1 vanilkový cukor,rum alebo likér,30 % smotana alebo roztierateľný tvaroh a mleté orechy-to nemusí byť

POSTUP PŘÍPRAVY

Na prípravu jednoduchá a blesková nepečená torta-ale pred konzumáciou je nutné ju nechať tuhnúť,najlepšie cez noc. Je to ozaj čoko bomba takže milovníkom čokolády určite zachutí.Suroviny sú udané na menšiu misku-formu ak chcete pre viac ľudí tak si množstvo zdvojnásobte.Podávajte samotnú alebo s vyšľahanou šľahačkou-to je fakt super kombinácia. Ja občas do torty pridám aj pokrájaný banán-to je tiež lahôdka

Ako prvé si uvaríme čokoládu-kakao rozpustíme v mlieku
Netrvá to dlho takže pozor,aby vám to nezačalo vrieť,keď je kakao rozpustené tak odstavíme zo sporáka a necháme vychladnúť
V miske si piškóty pokvapkáme rumom lebo likérom,ktorý je jemnejší.Ale s rumom opatrne,len pokvapkať nie poliať :-)
Zo zmäknutého masla,vanilk.cukru a prášk.cukru si vyšľaháme krém
Do maslového krému pridáme pomleté orechy,ja som dala lieskové-ale nemusia byť
Postupne prilievame čokoládu a s mixérom vyšľaháme krém
Na zjemnenie chuti môžeme pridať trocha tvarohu alebo vyšľahanej smotany-ale ani to nie je podmienka,ale ja dávam
Pokvapkané piškóty zalejeme čokoládou a premiešame
Formu alebo misku vystelieme alobalom,aby sa nám bomba potom ľahšie vyklopila.Ak použijete tortovú formu tam alobal nie je potrebný
Čokoládovo piškótovú zmes nalejeme do misky-formy
Prikryjeme albalom a dáme do chladničky,najlepšie na noc
Toto je už stuhnutá bomba
Bombu si preklopíme na tanier a stiahneme alobal
tak a toto je čokoládový bomba pripravená na konzumáciu :-)
A kuk na prierez bomby-dúfam,že vám bude chutiť. ja pred podávaním ešte ozdobím vyšľahanou zmotanou-ešte viac to zjemní chuť a je to výborné