Čokoládová bomba-ozaj chuťová bomba :-)
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
125 ml mlieka,50 g kakaa,cca 180 g piškót=1 a 1/2 balíčka,prášk.cukor,125 g masla alebo tuku,1 vanilkový cukor,rum alebo likér,30 % smotana alebo roztierateľný tvaroh a mleté orechy-to nemusí byť
POSTUP PŘÍPRAVY
Na prípravu jednoduchá a blesková nepečená torta-ale pred konzumáciou je nutné ju nechať tuhnúť,najlepšie cez noc. Je to ozaj čoko bomba takže milovníkom čokolády určite zachutí.Suroviny sú udané na menšiu misku-formu ak chcete pre viac ľudí tak si množstvo zdvojnásobte.Podávajte samotnú alebo s vyšľahanou šľahačkou-to je fakt super kombinácia. Ja občas do torty pridám aj pokrájaný banán-to je tiež lahôdka
|
Ako prvé si uvaríme čokoládu-kakao rozpustíme v mlieku |
|
Netrvá to dlho takže pozor,aby vám to nezačalo vrieť,keď je kakao rozpustené tak odstavíme zo sporáka a necháme vychladnúť |
|
V miske si piškóty pokvapkáme rumom lebo likérom,ktorý je jemnejší.Ale s rumom opatrne,len pokvapkať nie poliať :-) |
|
Zo zmäknutého masla,vanilk.cukru a prášk.cukru si vyšľaháme krém |
|
Do maslového krému pridáme pomleté orechy,ja som dala lieskové-ale nemusia byť |
|
Postupne prilievame čokoládu a s mixérom vyšľaháme krém |
|
Na zjemnenie chuti môžeme pridať trocha tvarohu alebo vyšľahanej smotany-ale ani to nie je podmienka,ale ja dávam |
|
Pokvapkané piškóty zalejeme čokoládou a premiešame |
|
Formu alebo misku vystelieme alobalom,aby sa nám bomba potom ľahšie vyklopila.Ak použijete tortovú formu tam alobal nie je potrebný |
|
Čokoládovo piškótovú zmes nalejeme do misky-formy |
|
Prikryjeme albalom a dáme do chladničky,najlepšie na noc |
|
Toto je už stuhnutá bomba |
|
Bombu si preklopíme na tanier a stiahneme alobal |
|
tak a toto je čokoládový bomba pripravená na konzumáciu :-) |
|
A kuk na prierez bomby-dúfam,že vám bude chutiť. ja pred podávaním ešte ozdobím vyšľahanou zmotanou-ešte viac to zjemní chuť a je to výborné |