Muffiny s trojakou čokoládou

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

250 g hladkej múky,
25 g kakaa,
2 lyžičky prášku do pečiva,
1/2 lyžičky mletej jedlej sódy,
85 g čokolády na varenie,
85 g bielej čokolády,
100g mliečnej čokolády,
2 vajcia, prešľahané,
285 ml kyslej smotany,
85 g prírodného krupicového cukru (kľudne aj obyčajný kryštálový),
85g rozpusteného masla + trocha na vymazanie formy

POSTUP PŘÍPRAVY

1. Rúru predhrejeme na 200°C, vymažeme formu na muffiny. V miske zmiešame múku, prášok do pečiva, sódu, kakao a všetku čokoládu posekanú na kúsky. V inej miske prešľaháme vajcia so smotanou, cukrom a maslom.
2. Obe zmesy zlejeme a ľahko premiešame, v ceste majú zostať kúsky čokolády. Lyžicou naplníme formu.
3. Pečieme asi 20 minút. Po upečení necháme ešte 15 minút chladnúť vo forme, potom vyberieme a necháme vychladnúť na mriežke.

Pozn.: čokoláda nemusí byť trojaká, ja kľudne používam len čokoládu na varenie, len jej treba dať trošku menej