Tvarohové mištičky s broskyňou-tip na dezertík
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Roztierateľný tvaroh,broskyne-ja používam tie z plechovky,piškóty,maslo,mlieko,kakao,prášk.cukor,
POSTUP PŘÍPRAVY
Tento dezert je chuťovo zaujímavý a jeden z našich obľúbených.Keďže tentokrát som ho robila len pre nás tak som si nedala veľmi záležať aj to je vidno,ale ak sa posnažíte vyzerá to ešte lepšie a hlavne tá chuť je super.Broskyne sú fajnové,k tomu tvaroh s príchuťou piškótiek a čokoláda-super kombinácia
|
Všetky surovinky čo budem potrebovať-ja som robila 3 mištičky-na to stačí jeden tvaroh |
|
Najprv si spravíme polevu-kúsok masla,trochu mlieka,práš.cukru a kakaa. Množstvo závisí podľa množstva taštičiek,ja robím vždy od oka |
|
Na miernom ohni miešame kým sa nám poleva pekne nespojí,nemala by vrieť-a necháme odpočívať |
|
Rozdrvíme si piškóty-ja to robím s valčekom,je to raz dva :-) |
|
V miske si rozmiešame tvaroh,rozmrvené piškóty a prášk.cukor na hustú hmotu,aby sa s ňou dalo pracovať |
|
Z hmoty tvarujeme mištičky-najlepšie ak si na dezertný tanierik dáte trocha tej hmoty ako bochníček,v strede stlačíte a začnete tvarovať okraje-ide to ľahko a určite sa vám to podarí |
|
Do každej mištičky vložíme polovicu broskyne |
|
A polejeme polevou-celú broskyňu,alebo len okolie alebo posypeme mletými orieškami ak nemáte veľmi radi čokol.polevu-ale je to chuťovo fakt super kombinácia.Prajem dobrú chuť |