Tvarohová torta s ovocím *** jednoduchý postup *** zvládne aj začiatočníčka



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Na cesto: 6 vajec, 6 PL kryštálového cukru, 6 PL polohrubej múky, 1 prášok do pečiva. Na tvarohovú plnku: 250 g krémového tvarohu, 1 vanilkový cukor, 1 PL šťavy z citróna, 1 PL práškového cukru, 1 vyšľahaná sladká smotana 33 %. Na ovocnú plnku: 1/2 litra vody, 1 práškový džús (najlepší je PIMA - príchuť akákoľvek, najlepšia je pomaranč, mandarinka), 3 PL kryštálového cukru, 1 Zlatý klas. Okrem toho: ovocie, osladená šľahačka, 1 tortové želé číre Dr. Oetker (pripravíme podľa návodu na obale).

POSTUP PŘÍPRAVY

CESTO: Vyšľaháme bielky na tuhý sneh, pridáme cukor, zamiešame, prilejeme žĺtky, zamiešame, nakoniec zľahka vmiešame múku a prášok do pečiva, dobre premiešame, nalejeme do vymastenej a vysypanej formy a upečieme. Vrch formy prikrývam alobalom, aby sa nepripiekol. Keď je cesto upečené, vyberieme ho z formy a necháme vychladnúť. Raz ho prekrojíme. Do vody vysypeme práškový džús, zlatý klas a cukor, privedieme do varu - za stáleho miešania. Vznikne hladký ovocný puding. Na podnos dáme spodný plát cesta. Pripevníme okraj tortovej formy (už bez dna - len ráfik okolo cesta, aby náplň nevytiekla). Na cesto nalejeme ovocnú zmes - ešte horúcu. Necháme úplne vychladnúť - cca 2 hodiny v chladničke. Sladkú smotanu vyšľaháme, primiešame ju do tvarohu, prisypeme cukor a citrónovú šťavu. Túto zmes opatrne nalejeme na ovocnú plnku. Zarovnáme. Priklopíme vrchným plátom cesta a necháme v chladničke niekoľko hodín tuhnúť. Ráfik opatrne odstránime, boky a vrch potrieme slabou vrstvou vyšľahanej šľahačky. Ovocie ozdobne poukladáme. Želatínu vysypeme do vody, dobre premiešame, privedieme do varu a ešte teplou opatrne (ja to robím silikónovým štetcom) ponatierame ovocie na torte. Nakoniec okraje ozdobíme zvyšnou šľahačkou.

rozkrojená
takto môže vyzerať, ak použijete aj jahôdky a ak ju hotovú obložíte piškótami