Karfiolový nákyp

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Karfiol, 2 vajcia, staršie celozrnné žemle / rožky / ,soľ, petržlenová vnaťka, vegeta, mleté čierne korenie, mlieko, smotana na varenie, 150g nastrúhaného syra, malé cherry rajčinky na ozdobu, olej na vymastenie pekáčiku, 2 PL masla, 4 plátky morčacej údenej šunky pokrájanej na drobno

POSTUP PŘÍPRAVY

Karfiol uvaríme v slanej vode do mäkka, po uvarení roztlačíme lisom na emiaky, staršie pečivo nakrájame a zvlhčíme mliekom, k zmesi pridáme žltky, soľ, mleté čierne korenie, vegetu, vnaťku, smotanu, nastrúhaný syr, /trochu si necháme ešte na posypanie pred dopečením/ , šunku maslo, zamiešame a spojíme s krarfiolom, pridáme vyšľahaný sneh z bielkov, navrstvíme do vymazaného pekáčiku, na povrch dáme polovičky rajčín rezom dole a dáme piecť cca na 150°C asi 30 minút, pred dopečením povrch posypeme syrom a dáme dopiecť. Podávame s uvarenými zemiakmi / ja ich varíme vo vode po karfiole- majú lepšiu chuť / a šalátom z čerstvej zeleniny- u nás vyhráva uhorkový so smotanou. Prajem dobrú chuť!