TOFU - nielen pre vegetariánov



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 balenie tofu 160 g, 1 strednú cibuľu, olej na opekanie Na marinádu: 2 lyžice oleja, 2 lyžice vody, 1 lyžicu plnotučnej horčice, 1 lyžicu sójovej omáčky, 1 lyžičku vegety, 1 lyžičku sušeného majoránu, 1 lyžičku mletej červenej papriky, 1 lyžičku rasce, štipku korenia karí (podľa chuti) - ja som dala namiesto karí štipku korenia čínska kuchyňa jemná (má skvelú chuť, obsahuje aj karí)

POSTUP PŘÍPRAVY

1/ Pripravíme marinádu: V hlbšej miske vymiešame vodu, olej, horčicu a sójovú omáčku. Ochutíme vegetou, majoránom, mletou paprikou, rascou a korením karí.
2/ Tofu pokrájame na menšie kocky a zalejeme marinádou. Aspoň 30 minút necháme marinovať v chlade.
3/ V hrnci osmažíme na oleji cibuľu do zlatohneda. Pridáme tofu, premiešame a dusíme prikryté asi 15 minút. Podávame so zemiakovým pyré, ktoré ozdobíme opraženou cibuľou a čerstvou pažítkou.
Odporúčam robiť z dvojnásobnej dávky, hlavne tofu, tých 160 g je tak pre dvoch, a neskutočne rýchlo mizne toto jedlo. Recept mám z Dobrého jedla.

.
.