Vajce na tvrdo v sójovej omáčke



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

4 ks na tvrdo uvarených vajec, 5-7 lyžíc tmavej slanej sójovej omáčky (doporučujem: Slanú tmavú sójovú omáčku, Čínsku svetlú sójovú omáčku)

POSTUP PŘÍPRAVY

Uvaríme vajcia na tvrdo. Ošúpeme škrupinu, pričom dávame pozor, aby sme zbytočne nepoškodili bielok. Vajcia nezmenia chuť, ale nebudú také pekné. Nalejeme sójovú omáčku do hrnca, priemer 10 cm. Zohrejeme sójovú omáčku na stredne vysokú teplotu - nesmie vrieť. Keď sójová omáčka začne peniť, stlmíme varenie a opatrne pridáme vajcia. Vajcia mierne rolujeme v sójovej omáčka cca 1 minútu a následne hrniec odstavíme. Vajcia ďalej rolujeme, aby sa obaľovali v sójovej omáčke do tmava a sójová omáčka zhustla na hustú zmes. Vajcia vyberieme a necháme odtiecť prebytočnú omáčku. Necháme na tanieri vychladnúť.