TRIKOLÓROVÉ REZY + prvý fotopostup



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1.CESTO: 300 g polohrubej múky, 100 g prášk. cukru, 100 g masla, 1 vajce, 8 g pdp, 2 vrchovaté PL kakaa, 3 PL teplej vody +++ PLNKA: 500 g hrudkovitého tvarohu, 1 vanilkový puding al. 40 g Gustinu, 450 ml mlieka, 4 PL kryšt. cukru, 1 vanilínový cukor +++ 2.CESTO: 3 vajcia, 200 g kryšt. cukru, 100 ml oleja, 5 PL teplej vody, 250 g polohr. múky, 8 g pdp

POSTUP PŘÍPRAVY

1. Prísady z 1.cesta si dobre vymiešame vareškou alebo metličkou, len posledné kakao zapracovávame ručne (poradie: vajce, cukor, maslo, voda, múka, pdp, kakao). Cesto si medzi rukami utľapkáme na hrubšiu placku, ktorú dáme do stredu dobre vymasteného a pomúčeného plechu. Ďalej utľapkávame celou plochou ruky až do krajov plechu (treba na to trochu času a nervov).
2. Klasicky si uvaríme puding z vanilkového prášku (ja som mala len Gustin), mlieka a kryšt. cukru. Jemne vychladnutý ho potom rozmiešame lyžicou a zapracujeme tvaroh s vanil. cukrom. Celú masu následne rukami rovnomerne rozvrstvíme na 1.cesto.
3. Z druhého cesta si najskôr vymiešame vajíčka s cukrom. Pridáme olej a vodu a premiešame. Pridáme preosiatu múku s pdp a cesto vylejeme na tvarohovú plnku. Pečieme pri 150 °C dobrých 50 minút.

- i keď koláčik nie je vôbec sladký, zaujme svojou šťavnatosťou a nadýchanosťou + dlhou trvanlivosťou. Ideálny na nedeľné posedenie pri kávičke za teplého počasia na terase :)

vymiešané žĺtky s cukrom...
...maslo som i najskôr pokrájala na kocky a nechala zmäknúť na pár sekúnd v MW...
...z vody sa jemne parilo, no nesmie v hrnčeku vrieť...
...vždy v každom koláči si múku najskôr preosejem...
...rovnako aj pdp...
...kakao len jemne zapracujeme vareškou do cesta, ďalej už pokračujeme rukou...
...hnietenie trvá len pár sekúnd a vznikne takéto krásne nelepivé polotuhé cestíčko, ktoré si na dlani rozťapkáme na asi 1,5 cm hrubú placku a dáme na plech...
...toto vznikne po "chvílke" nadávok a roztľapkávania....
...tu už máme puding zmiešaný s tvarohom a vanilínom...
...masu po kôpkach kladieme na prvú vrstvu...
...a prstami rozťapkáme po celej ploche (ide to podstatne ľahšie než u prvého cesta)...
...a ideme na druhé cesto. Metličkou si vyšľaháme vajíčka s cukrom...
...postupne pridávame olej...
...na rade je teplá voda...
...preosiata múka...
...prášok do pečiva...
...po zmiešaní všetkých prísad má konzistenciu ako piškótové cesto...
...cesto rovnomerne lejeme po celej ploche plechu...
...nakoniec s koláčikom jemne zatrasieme, aby sa nám povrch jemne urovnal a dáme piecť. No a výsledok je vidno na úvodnej foto. Dobrú chuť!
...našla som ešte jednu foto robenú za noci ...