Hello Kitty 3D pre našu Veroniku s mojim postupom



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Mramorový korpus, biely korpus, ríbezľový džem, pudingovo-tvarohová plnka, banány, mandarinky, wi.

POSTUP PŘÍPRAVY

Za inšpiráciu veľmi pekne ďakujem Adi (Andreas12) a za tvarohovo pudingovú plnku tiež ďakujem Judit zo stránky tortyodmamy, tá plnka je naozaj fantastická. Postup na plnku popíšem vo fotopostupe...

Na papier som si nakreslila ovál, ktorý som si vystrihla z papiera na pečenie. Je to na hlavu a musíte rátať, že bude naplnená krémom, tak preto je to také plochšie...
Upiekla som dva korpusy, jeden v klasickej tortovej forme - z toho bude hlava a na telíčko som upiekla v miske - ten bol mramorový...
Vyrežeme podľa šablónky, cca v strede, aby zo spodnej strany ostal korpus taký kopcový...
Vyrezaný korpus otočíme a kopček vytvarujeme pekne do oblúku...
Tu je už naplnená hlava... Tá tvarohovo pudingová plnka je: Uvarit si normálnu hustu pudingovu kasu z 500ml mlieka, 1 vanilk. cukru a 2 zlatych klasov. Vymiesat si 250g masla s vanilk. cukrom a praskovym cukrom ( podla potreby) , pridaj 500g tvarohu (ja som dala 1 jemny a 1 jemne hrudkovity), citronovu koru - tú som nedávala. Do tohoto opatrne primiesat vychladnuty puding a poriadne vyslahat.
Hlavu dáme vychladiť, potom si ju otočíme, aby sme mali na vrchu rovnú stranu, ktorú dotvarujeme punčovinou. Po vychladení zase hlavu otočíme a jemne dotvarujeme aj druhú stranu, tá keďže je oblá, tak stačí dorovnať nerovnosti...a dáme zase vychladiť a potom potiahneme - tento krok som zabudla odfotiť. Punčovinu som si spravila z odrezkov korpusov, plnky, džemu a šťavy z mandariniek.
Korpus z misky si obrežeme do požadovaného tvaru, naplníme a ak treba, tak ešte niektoré časti obrežeme, dáme chladnúť...
Zo zbytkov, čo ostali z hlavy si vyrežeme časti na ruky a nohy, jemne naplníme...
....a dotvarujeme punčovinou... Nohy stačí potiahnuť len časť vpredu, ruky potiahneme - najprv predné časti bielou a potom zvyšok druhou farbou, akú potrebujeme - tento krok som zase zabudla odfotiť.
Tu už je poskladané telíčko. Nohy stačí prisunúť, potiahneme, poťah odrežeme do požadovaného tvaru a pripeníme ruky. Ruky som spevnila špajlou a ešte aj jemne prilepila vodou.
Do tela som napichala 3 slamky kvôli výstuži...
Kúštik kartónika som obalila vo fólii, prepichla v miestach, aby špajle vošli do vopred vpichnutých slamiek. Takto máme tortu vystuženú a ešte nám to jemne pridrží hlavu ,-)
Nasadená hlava. Ešte v miestach, kde sú uši som špajlami prepichla durch celú tortu, aby hlava lelpšie držala, nasadíme uši, oči, nos, fúzy a dozdobíme ako chceme ,-)
Zo zadu...
A tu máme oslávenkyňu ,-)