Pistáciová zmrzlina



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

300 ml smotany na slahanie*150 g grecky jogurt ( husty biely jogurt)*2 PL mlieka*3 PL Greckeho medu ( ja som nezohnala, tak som dala klasicky) *zelene farbivo*50 – 70 g nesolenych olupanych pistacii – posekane na drobno* PRALINKY:*olej na potretie plechu*150g krystaloveho cukru*3 PL vody*50g nesolenych olupanych pistacii

POSTUP PŘÍPRAVY

Smotanu, jogurt, mlieko a med zmiesame v miske*Pridame niekolko kvapiek zeleneho farbiva a dobre zamiesame*Prelozime zmes do dozy a vlozime do mraziaka na 1 – 1.5h, kym sa nezacnu robit zmrznute okraje*Potom ju vytiahneme, zamiesame posekane pistacie a vlozime znova do mraziaka najlepsej cez noc, do zmznutia, Najlepsie ked ju este pred tym ako ide do mraziaka vyskusate, ci vam tam nieco nechyba, mozno mate radsej sladsie, mozno viac jogurtu atd. Tak pol hodinku pred podavanym vytiahneme s mraziaka.
PRALINKY:*Natrieme si mensi plech olejom*Do panvice alebo mensieho hrnca dame cukor a vodu*Na jemnom ohni za miesania nechame cukor rozpustit, ked zacne bublat, nechame ho varit bez miesanie cca. 6-10 minut alebo pokial nebude slabucko dozlatova*Zoberieme zo sporaka, okamzite prihodime pistacie a dame na plech ( hustne v sekundach)*Nechame odlozene v chlade cca. hodinku*Vlozime ich do plastikoveho sacku a rozbijeme kladivom *Zmrzlinu nimi posypeme.
Recept mam z knizky greckych receptov :)

smotana, jogurt, mlieko a med
pridavame zelene farbivo
1 faza tuhnutia
posakene a cele pistacie
zmrzlina pripravena do 2 fazy, primiesame posekane pistacie
pralinky: cukor a voda
privedieme do varu za staleho miesanie ( do rozpustenie cukru)
bez miesania varime 6-10 alebo do zlatova
primiesane pistacie, pripravene na chladnutie
ked stuhnu, rozbijeme kladivom
a mame posypku na zmrzlinu