Orechovo-šľahačkové rezy



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto: 7 vajec, 150 g práškový cukor, 120 g orechy, 120 g hladká múka, 1/2 PDP, 5 cl olej, 5cl voda, sekané mandle Krém: 3 vajcia, 150 g kryštálový cukor, 3 lyžice kakaa, 250 g maslo, 1 marhuľový džem Šľahačková pena: 1 l šľahačky, 1 VC, 1 prášková želatína

POSTUP PŘÍPRAVY

Cesto: Bielky vyšľaháme s cukrom do tuha, postupne pridávame žltka, vodu s olejom a nakoniec múku s orechami a PDP. Cesto vylejeme na plech a posypeme sekanými mandľami. upečemie. Po upečení necháme vychladnúť a vodorovne prerežeme .
Krém: Vajcia vyšľaháme s cukrom a kakaom nad parou do hustej masy. Do vychladnutej zašľaháme maslo.
Šľahačková pena: šľahačkovú smotanu vyšľaháme do tuha, do vyšľahanej zamiešame troška červeného sirupu na prifarbenie a ochutenie a rozpustenú želatínu.
Spodný diel prerezaného cesta položíme na hlbší plech. Potrieme ho marhuľovým džemom. Naň navrstvíme krém. Položíme druhú časť cesta s mandľami na vrchu. Opäť potrieme džemom a naň vylejeme šľahačkovú zmes. Necháme stuhnúť v chladničke.