Špenátik s volským okom



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

450g mrazeného špenátového pretlaku, 2-3 strúčiky cesnaku, 0,75l mlieka, 4 PL hrubej múky, 2dcl vody, olej, soľ, vajíčka na volské oči :)

POSTUP PŘÍPRAVY

Tak dnes som varila špenát ako ho robí moja mamka. Všetci čo máte radi špenát vyskúšajte, neobanujete. My ho veeeľmi ľúbime :)) Kuk na postup:

Všetko čo potrebujeme: špenát, mlieko, múka, olej, cesnak, voda, soľ.
Špenát si necháme rozmraziť - úplne alebo aspoň tak, aby sa dal pokrájať.
Cesnak nakrájaný na plátky speníme na oleji.
Pridáme rozmrazený špenát, soľ (asi 1ČL)
Zalejeme vodou a premiešame.
A dusíme pod pokrievkou do mäkka - asi 40 min.
Kým sa nám špenátik pekne dusí, pripravíme si zátrepku: 4 PL hrubej múky
vymiešame s mliekom do hladka
Keď je špenát dostatočne podusený za stáleho miešania pridáme zátrepku a necháme zovrieť. Ak by bol riedky môžeme ešte pridať mlieko s múkou podľa potreby. Pozor, nech neprihori ;)
A máme hotovo. Pripravíme si ešte volské oká.
Vajíčka podľa počtu stravníkov alebo podľa hladu :)
Vajíčka usmažíme na akože volské oká..
A papáme s chlebíkom. Dobrú chuť :o)