***BUCHTY AKO OD BABIČKY NAŠE NAJOBĽÚBENEJŠIE***



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

mile gazdinky, mamičky-nemamičky, viem, že receptov na kysnuté cesto je neúrekom, a je tu aj veľa receptov na pečené buchty, no ja pridávam ten náš receptík, podľa ktorého pečiem roky rokúce a nikdy nesklame.. lepšie kysnuté cesto som v živote nejedla... azda len počula o tom, že tak úžasné buchty vedia robiť len babičky.... ak okúsite , isto neoľutujete a zaradíte si recept medzi svoje obľúbené:), s cestíčkom sa dobre pracuje, buchty po upečení sú jemné ako páperie, nadýchané:)

POSTUP PŘÍPRAVY

Budeme potrebovať:

600 g polohrubej múky, 3,5 dl mlieka, 3 žĺtky, 1vajce, 50 g práškového cukru, 120 g roztopeného masla alebo rastlinného tuku, kôra z pol citróna, trocha soli, čerstvé droždie-celá kocka,
všetky ingrediencie som vysypala do pekárničky -najskôr teplé mlieko, droždie, cukor, žĺtky,vajce, rozpustený tuk, kôru z citróna, a potom cukor s múkou a trochou soli....
zapneme program na kysnutie cesta.. 20 minút pred koncom kysnutia môžeme s cestom pracovať...
Rozdelíme ho na 2 časti... tú druhú časť necháme v teplom mieste v pekárničke a prvú časť na doske posypanej múkou vyvaľkáme, pokrájame na obdĺžniky, natrieme tvarohovou plnkou a stočíme do tvaru buchtičky. Plech dobre vymastíme, buchtičky naň poukladáme, boky potrieme roztopeným tukom, aby sa nezlepili, necháme na plechu podkysnúť a vo vyhriatej rúre upečieme. Upečené vyklopí­me a vychladnuté posypeme práškovým cukrom.

Tvarohová plnka: 300 g tvarohu, 100 g práškového cukru, 1 žítok,3 lyžice sladkej smotany alebo smotany na varenie, 50 g hrozienok...
Samozrejme buchty môžete plniť nutelou, slivkovým lekvárom, alebo postrúhanými-udusenými jabĺčkami....
Verím, že recept nesklame.. praje dobrú chuť:)

takto vyzerali buchtičky upečené:)
no tak ešte jedna ... urobila som vám chúťky???