Zeleninová večera 2



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

110 g celozrnných vrtuliek, 1 trojuholník taveného syra, 1,5 PL kyslej smotany, 1 malá cibuľka, 1 menší strúčik cesnaku, polovica dlhej šalátovej uhorky, 4 PL odkvapkanej sterilizovanej kukurice

POSTUP PŘÍPRAVY

Do uvarených a odkvapkaných vrtuliek vtierame vidličkou tavený syr, následne pridáme kyslú smotanu, nadrobno nakrájanú cibuľku s pretlačeným cesnakom. Potom primiešame na malé kocky pokrájanú uhorku a kukuricu. Ja som ešte pridala 50 g strúhaného syra a dozdobila paradajkami, ktoré dodali tú "pravú" chuť šalátiku.

- šalát netreba soliť ani koreniť vďaka kyslej smotane a tavenému syru, ktoré sú samé dosť slané
- z tejto dávky vyjdú 2 bohaté porcie
- ešte lepší je zachladený aspoň na polhodinu v chladničke