Kuracia roláda so špenátom a nivou v prosciutte



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

množstvo surovín podľa počtu osôb: napr. 4 polovičky kuracích prs, asi 8 plátkov šunky, asi 100 g nivy, 1 sáčok baby špenátu/mrazený špenát (listový), olej, asi 10 dk sušenej šunky (napr. proscuitto alebo serrano)

POSTUP PŘÍPRAVY

Kuracie prsia očistíme, rozkrojíme na polku a opatrne cez sáčok rozklepeme na rezne. Môžeme dať deň predtým / niekoľko hodín pred pečením do marinády. ak nedáte, rezníky okoreňte ako zvyčajne. Naukladáme ich na alobal tak, aby sa trochu prekrývali. Naukladáme plátky šunky. Baby špenát vhodíme do vriacej osolenej vody a asi po 2 min. scedíme. potom poukladáme na šunku a posypeme rozmrvenou nivou. pokvapkáme (olivovým) olejom a opatrne za pomoci alobalu zvinieme do rolády. Roládu zabalenú do alobalu preložíme na plech (piekla som na folii na pečenie). Dáme do vyhriatej rúry na 200 C na asi 30-40 minút. nožom vyskúšame, či je mäsko prepečené, ale po tejto dobe by malo byť. foliu odhrnieme a roládu pokryjeme sušenou šunkou. potom znovu vložíme do rúry, najlepšie funkcia grill, až kým sa šunka pekne neopečie.

Kuracie prsia očistíme, rozkrojíme na polku a opatrne cez sáčok rozklepeme na rezne. Môžeme dať deň predtým / niekoľko hodín pred pečením do marinády. ak nedáte, rezníky okoreňte ako zvyčajne. Naukladáme ich na alobal tak, aby sa trochu prekrývali.
Naukladáme plátky šunky.
Baby špenát vhodíme do vriacej osolenej vody a asi po 2 min. scedíme.
potom poukladáme na šunku ...
a posypeme rozmrvenou nivou. pokvapkáme (olivovým) olejom
opatrne pomocou alobalu zvinieme do rolády. Roládu zabalenú do alobalu preložíme na plech (piekla som na folii na pečenie). Dáme do vyhriatej rúry na 200 C na asi 30-40 minút. nožom vyskúšame, či je mäsko prepečené, ale po tejto dobe by malo byť.
foliu odhrnieme a roládu pokryjeme sušenou šunkou. potom znovu vložíme do rúry, najlepšie funkcia grill, ...
až kým sa šunka pekne neopečie.
xxx