Syrovo-jablkovy masovy narez



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

600- 700 g mleteho pliecka, 1 vacsie jablko, 1 cervena cibula, 3 struciky cesnaku, 100 ml sladkej smotany (slahackova je lepsia:) ), 1 vajce, sol, korenie, 50 - 100 g struhaneho syra, 1 PL struhanky, trochu masla na vymastenie formy , forma na pecenie

POSTUP PŘÍPRAVY

Neviem, kto vynasiel pridat do mleteho okoreneho masa nastruhane jablcko, ale skutocne to nebol zly napad. To pridane jablcko je presne to, co robi narez lahsim, stavnatejsim a odlisuje tento narez od jednej klasickej pecenej fasirky. A ak narez "oblecieme" do syroveho kabatika, tak potom nie je co riesit:)

maso umyjeme, odblanime a pomelieme, jablka ostruhame a nastruhame na struhadle, cervenu cibulu nakrajame na drobne kocky
k pomletemu masu pridame nastruhane jablcka
potom postupne pridavame vsetky ostatne prisady (cibulu, sol, korenie, smotanu, vajicko)
dobre premiesame, kym sa nam masa pekne spoji (asi 1-2 min.)
formu vymasitime maslom (mozno pouzit aj margarin) a vysypeme struhankou
naplnime masovou hmotou a dame piect do vyhriatej rury na 180 stupnov asi 30 minut
po upeceni vyklopime na pripraveny plech na pecenie vylozeny papierom na pecenie. Pozor! pri peceni sa vytvorila stava, tak tu opatrne zlejte, aby ste sa neoparili a potom narez vyklopte na ten plech. Posypeme hrubsou vrstvou nastruhaneho syra
dame zapiect do zlatista cca 10 minut
narez mozeme konzumovat ako teply , ale aj ako studeny. Vhodny ako doplnok k nejakemu privarku, resp. ako studeny na misy alebo len tak manzelovi na desiatu:) Dobru chut!