Kuracie prsíčka v medovo-kôprovej omáčke s kukuricou a pečenými zemiakmi
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
kuracie prsia, soľ , mleté biele korenie, 1/2 l bujónu, cibuľa, kôpor, med, olej, solamyl. Príloha kukurica( mrazená, alebo stelilizovaná) a pečené zamiaky
POSTUP PŘÍPRAVY
Toto je jeden z našich najobľúbenejších nedeľných obedov. Tento recept mám asi 16 rokov z nejakého českého časopisu. Tam to bolo z bravčových rebierok ale, ja som za tie roky u nás nikde v mäsiarni nevidela také krásne rebierka ako boli v tom časopise. Tak som to skúšala z prsíčok,ale aj z bravčového karé aj z krkovičky. Vždy to bola mňamka. Kukuricu som teraz mala mrazenú asi 1 a 1/2 sáčka ( máme ju tak radi, že asi tak tri sáčky by boli akurát).
|
Ingrediencie |
|
naklepané, osolené, okorenené mäsko opečieme na oleji |
|
opečené vyberime do misky |
|
vo výpeku opražíme cibuľu a skaramelizujeme asi dve PL medu |
|
dolejeme bujón |
|
vložíme mäso a 1kopcovitú PL kôpru, dolejeme vodou, aby bolo mäso zaliate, dochutíme soľou a korením (ak treba) a asi 5 minút necháme bublať. Potom zriedime 1 PL solamylu s vodou a zahustíme. Necháme prevrieť a hotovo. |
|
kukuricu prehrejeme na troške oleja |
|
zemiaky chvíľu povaríme v osolenej vode a potom ich dáme zapiecť do rúry |
|
naservírujeme, polejeme omáčkou a papáme |
|
neviem, či moje deti milujú viac toto jedlo, alebo mňa, jedno je ale pravda , keď to navarím nevedia sa dojesť, dnes staršia až tanier vylízala |