Kuracie prsíčka v medovo-kôprovej omáčke s kukuricou a pečenými zemiakmi



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

kuracie prsia, soľ , mleté biele korenie, 1/2 l bujónu, cibuľa, kôpor, med, olej, solamyl. Príloha kukurica( mrazená, alebo stelilizovaná) a pečené zamiaky

POSTUP PŘÍPRAVY

Toto je jeden z našich najobľúbenejších nedeľných obedov. Tento recept mám asi 16 rokov z nejakého českého časopisu. Tam to bolo z bravčových rebierok ale, ja som za tie roky u nás nikde v mäsiarni nevidela také krásne rebierka ako boli v tom časopise. Tak som to skúšala z prsíčok,ale aj z bravčového karé aj z krkovičky. Vždy to bola mňamka. Kukuricu som teraz mala mrazenú asi 1 a 1/2 sáčka ( máme ju tak radi, že asi tak tri sáčky by boli akurát).

Ingrediencie
naklepané, osolené, okorenené mäsko opečieme na oleji
opečené vyberime do misky
vo výpeku opražíme cibuľu a skaramelizujeme asi dve PL medu
dolejeme bujón
vložíme mäso a 1kopcovitú PL kôpru, dolejeme vodou, aby bolo mäso zaliate, dochutíme soľou a korením (ak treba) a asi 5 minút necháme bublať. Potom zriedime 1 PL solamylu s vodou a zahustíme. Necháme prevrieť a hotovo.
kukuricu prehrejeme na troške oleja
zemiaky chvíľu povaríme v osolenej vode a potom ich dáme zapiecť do rúry
naservírujeme, polejeme omáčkou a papáme
neviem, či moje deti milujú viac toto jedlo, alebo mňa, jedno je ale pravda , keď to navarím nevedia sa dojesť, dnes staršia až tanier vylízala