Rýchle cesto na pizzu na celý plech



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 kefírové mlieko ( budeme používať ako odmerku na múku) 2 kelímky Polohrubej múky, 1/2 PDP, 1 celé vajíčko, olej na plech , plniť budete tým čo máte radi - táto je konkrétne šunkovo - kukuricová Paĺkova obľúbená taká detská ....

POSTUP PŘÍPRAVY

kefír, PDP a vajíčko vypracujeme s múkou na cesto - naplníme tým čo máme radi - u nás najčastejšie len takáto obyčajná ... bez oregana, byliniek a pod. je to len na Vás čo si tam dáte , dá sa kombinovať šunka , slaninka, klobáska zelenina (z času na čas ak dospelý poslúchajú upečiem aj im..)

všetko si pripravíme
kefír, vajíčko, PDP zmiešame v miske
pridáme 2 kelímky PH múky a vypracujeme cesto - najprv sa dá pekne rozmiešať vareškou a potom už ručne ...
cesto má vyzerať asi takto - ja keďže som lenivá vyťahovať dosku - tak na doske linky - dobre vypracujeme
plech dobre vymažeme olejom -
cesto sa dá mastnými rukami rozpracovať aj na plechu - mne sa to takto páči viacej - rozvaľkám ho - opäť na pracovnej doske a premiestnim ho na plech
zložím ho a dám na plech - na plechu mu pomôžem "umiestniť sa" rukami ho dotvarujem do požadovaného tvaru
ja potriem kečupom a pretlačím cesnak - ale každý ako má rád ...
Pridám šunku a stále ak cesto utečie - má tendenciu niekedy utekať z rohov ( keďže plech je mastný) tak tou šunkou ho posúvam naspäť
nasypem kukuricu je jedno či je mrazená alebo sterilizovaná - a ja pridám resp. zalejem 3 -mi rozšľahanými vajíčkami s troškou vegety - ale to tiež záleží od Vás kto akú ľúbi ( vajíčka urobia efekt kopca syru)
zasypem nahrubo nastrúhaným syrom - ale môže byť aj plátkový - aký máme a šup do trúby - rešpektujte skúsenosti s vlastnou trúbou - v našej starej plynovej to trvá naplno cca 10 -15 min potom ju už pekne cítiť od cesnaku a za chvíľku je hotová
už upečená - aby vznikla PIZZA prekrojíme napoly pozdlž plechu a krájame trojuholníky (nepodarky zjedia dospelý)
takto to vyzerá v reze - moc sa mi to teda nepodarilo odfotiť no ale snaha bola - cesto je mäkké a tenké plnka taká "bohatá"
no a takto chutí - nevadí že je horúca - nestihne vychladnúť , toto cesto ale zostane mäkké aj na druhý deň ak teda niečo zvýši - zohrejete v mikrovlne a deti sa zase tešia - u nás nezostáva ....