Bombardino



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Taliansky ,,lomcovák,, BOMBARDINO nechýba v žiadnom bare v okolí zjazdoviek. Vyskúšala som ho tam a doma hneď skúšala receptík. Teraz, všetci naši hostia ho dostanú hneď pri dverách na uvítanie:))Základ je horúci vaječný koňak(a kto by už ten nemal rád:)) s prídavkom tvrdého alkoholu: rum, brandy, whisky či čokoľvek iného podľa fantázie barmana. V poslednej dobe sú to aj povzbudzujúce nápoje s kofeínom. K najčastejším variaciam patrí CALIMERO (káva a brandy), PIRATA (rum) a SCOZZESE (whisky). Účinok je vždy rovnaký: prehreje údy a rozjasní myseľ. Názov totiž nezískalo bombardino len tak: horúceho tvrdého alkoholu je v ňom minimálne štvrtina, ale trebárs aj polovica, záleží na chuti a odolnosti konzumentov:)) Vzhľadom k tomu o ňom platí dvojnásobne: Je ako ,,BOMBA!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ingrediencie pre dve osoby:1dcl vaječného koňaku 0,4dcl mlieka (môže byť tatra mlieko,sladká smotana,ale v pohode stačí aj obyčajné mlieko) 0,4dcl whisky (koňak,rum,brandy) šľahačka na ozdobenie

POSTUP PŘÍPRAVY

Vaječný koňak zahrejeme s mliekom a whisky maximálne do teploty 80°c, tekutina sa nesmie variť. Na záver ozdobíme šľahačkou a môžeme podávať.

Nachystáme si ingrediencie:1dcl mlieka,040cl koňaku vaječného a 0,40cl koňaku podľa chuti a fantázie
Mierne prehrejeme
ozdobíme šľahačkou a môžeme podávať
Taliansky originál
niekedy podávaný aj s našľahaným mliečkom