Výborná zeleninovo-tuniaková nátierka na hrianky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

konzerva drveného tuniaka, 2 paradajky, 1 zelená paprika (nie hrubostenná), cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, cca 50-70 g masla, solčanka, soľ, mleté čierne korenie

POSTUP PŘÍPRAVY

...v obrázkovom postupe

...pripravíme si suroviny
...nakrájame si zeleninu na jemné kocky - ako prvé nakrájame cibuľu a jemne ju posolíme, aby zmäkla a bola jemnejšia, potom nakrájame paradajky, papriku (cibuľu s cesnakom krájame na drobnúčko)
...tuniaka zlejeme z oleja, prípadne šťavy a vysypeme ho do misy (ak nám troška šťavy zostane, nič sa nedeje)
...pridáme maslo - ja som dala tri plátky cca 0,5 cm hrubé (nie celú polovicu masla ktoré mám na obrázku so surovinami)
...dochutíme korením a solčankou (soľou sme už jemne posypali cibuľu, takže už nesolíme)
...zmiešame
...pridáme zeleninu
...všetko spolu zmiešame
...spravíme si hrianky, ktoré ešte teplé natierame a konzumujeme :o)